Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

API-talous tapahtuma keräsi 130 osallistujaa Messukeskukseen 6.2.2018


Kirjan otsikon kanssa identtinen API-talouden tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa 6.2.2018. Tapahtuma sisälsi 7 esitystä, 2 case esimerkkiä ja yhden työpajan. Monimuotoinen ohjelma houkutteli paikalle 130 osallistujaa! Jarkko Moilanen toimi tapahtuman isäntänä osittain myös siitä syystä, että hän oli tapahtuman idean takana. Myös muut kirjoittajat olivat mukana aktiivisesti tuottamassa tapahtumalle laadukasta sisältöä.


Koko ohjelma nähtävissä osoitteesta https://www.oppia.fi/events/api2018. Ajatuksia ja kuvia tapahtumasta löytyy Twitteristä etsimällä hashtageja #api2018 ja #apitalous101. Alla kirjoittajien osuus tapahtumassa.Professori Marko Seppänen (kuvassa 1 vasemmalta) puhui tapahtumassa API-taloudesta:

"Alustatalouden ympärillä kohkataan paljon. Ekosysteemejä rakennetaan kaikkialla. Mitä on API-talous ja mitä sillä tarkoitetaan? Seppänen tarkasteli näitä toimintaympäristömme ilmiöitä ja avarsim ymmärrystä, millaisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia nämä tarjoavat yrityksille. "

Myös Mika Honkanen (kuvassa 2 oikealta) oli mukana puhumassa ja avasi julkisen sektorin näkemyksiä API-talouteen:

"Miten Suomen ja Viron yhteinen NIIS menee eteenpäin ja kehittää X-Roadia? Miten julkinen hallinto voi tukea tietotalouden kehittymistä ja Suomen työllisyysasteen nousua? Miten avoin data ja koneoppiminen (AI) liittyvät toisiinsa?"

Marjukka Niinioja (kuvassa 1 oikealta) johdatteli aamupäivällä yleisön APIOps Cycles menetelmiin ja piti lisäksi menetelmän käyttöön johdattelevan työpajan API canvaksien käytöstä API:en kehityksessä liiketoimintalähtöisesti:

"API on tuote ja API-kehityksen tulee olla asiakas- ja liiketoimintalähtöistä. Sen tulee kuitenkin johtaa järkeviin teknisiin ratkaisuihin sekä API-käyttäjän että API-tarjoajan näkökulmasta säästäen rahaa tai tarjoten kasvumahdollisuuksia. Miten temppu tehdään nopeasti ja kerralla oikein, kun kaikki puhuvat eri kieltä ja käyttävät eri menetelmiä?"

Suuri osallistujamäärä vahvisti uskoamme siihen, että kirjalle on tilausta ja aika kypsä API-talouden käsittelyyn Suomessa.