14 Tyyli ennen kaikkea – API Design Guide

Jarkko Moilanen

API-tyyliopas (API Design Guide) ohjaa APIen kehitystä luomalla edellytykset ylläpidettäville rajapinnoille ja elinkaarelle. Yhtenäinen standardeihin pohjautuva tyyli läpi API-perheen luo ammattimaisen mielikuvan, lisää ennakoitavuutta, säästää kehityskustannuksia, nopeuttaa APIn kehitystä, helpottaa käyttöönottoa ja siten myös lisää APIn käyttöä. Tyyliopas ei ole erillinen saareke, vaan parhaimmillaan osana tiivistä vuorovaikutusta eri osapuolten välillä APIn kehittämisprosessissa.

 

Yhteenveto

  • Yhtenäinen standardeihin pohjautuva tyyli läpi API-perheen luo ammattimaisen mielikuvan, lisää ennakoitavuutta, säästää kehityskustannuksia, nopeuttaa APIn kehitystä, helpottaa käyttöönottoa ja siten myös lisää APIn käyttöä.

  • Tyylioppaan keskeinen tehtävä on standardoida organisaation REST APIen suunnittelua, kehittämistä ja käyttäytymistä riippumatta siitä, ovatko hyödyntäjät sisäisiä tai ulkoisia.

  • Käytä standardeja APIn kuvauksessa ja tietosisällöissä.

  • Käytä ulkopuolisia tahoja APIn muotoilun evaluoinnissa välttääksesi pahimmat virheet ja maksimoidaksesi kehittäjäkokemuksen.

  • Tutustu olemassa oleviin julkisiin API-tyylioppaisiin ja julkaise omasi ennen kuin aloitat laajemman API-tuotannon.

 

Kiinnostuitko?

The fundamental book on API Economy based on research and experience.

Be in touch: +358 40 535 9066 Jarkko, +358 40 838 7308 Marjukka,

or send email to info@osaango.com 

Finland

Tilaa ja lue

Osallistu somessa

Sivustosta

©2017 BY API-TALOUS101 / Osaango Oy